donateurworden

Bachcantates

AlexanderConsort

Bennekom

Cantate concerten Bennekom
AlexanderConsort

Stichting AlexanderConsort

In februari 2008 werd het Alexanderconsort opgericht. Het draagt de naam van de kerk waarin de cantateconcerten gegeven worden: de Oude of St. Alexanderkerk te Bennekom.

Na de restauratie van 2007 beschikt de kerk over een mooie lichte, meer flexibele ruimte met een prima akoestiek. Op initiatief van Dick Meijer en Elly Meijer-Klein (organiste van deze kerk) is in 2008 bij wijze van proef gestart met het organiseren van cantateconcerten. Na imiddels alweer ruim 10 concerten kan worden gesproken van een succesvol initiatief, want de kerk zit iedere keer opnieuw vol.

De leden van het Alexanderconsort bestaan uit beroepszangers en vergevorderde amateurzangers. Deze mensen leveren hun bijdrage aan de concerten door middel van uitstekende koorzang, a capella of met begeleiding.

Het orkest staat organisatorisch onder leiding van de celliste, Inja Botden: zij verzorgt voor elk concert de benodigde professionele barokmusici. Deze musici spelen op oude of kopieën van oude muziekinstrumenten, waarmee aan een verantwoorde uitvoeringspraktijk recht wordt gedaan.

Koor en solisten maken het door hun enthousiasme mogelijk dat er in het kleine Bennekom concerten van formaat worden gegeven. Twee keer per jaar, op zaterdag van 16.15 tot 17.00 uur is er een cantateconcert in de Oude of St. Alexanderkerk te Bennekom, vrij toegankelijk voor iedereen. De Stichting Alexanderconsort Bennekom bestaat nog maar net, maar voorziet duidelijk in een behoefte aan klassieke muziek.

De musici die aan de cantates meewerken doen dat vanuit een sterke betrokkenheid. Maar een jaar met regelmatig kostbare concerten vraagt naast enthousiasme en inzet van de musici ook om een gezonde financiële basis. Daar spant de Stichting Alexanderconsort Bennekom zich voor in. Donateurs die door hun jaarlijkse financiële bijdrage voor een solide basis zorgen voor de concerten zijn daarom van harte welkom. U kunt u aanmelden via de donateurspagina. Eenmalige giften zijn uiteraard altijd welkom op rekening NL61RABO0120968045 t.n.v. Stichting Alexanderconsort Bennekom.

Voor speciale kostbare projecten zal door de Stichting bij fondsen en lokale overheden subsidie worden aangevraagd. Ook zorgt de Stichting voor toezending van het jaarprogramma met een toelichting aan de donateurs.

Het bestuur van de stichting wordt gevormd door: 

Voorzitter: Wouter Smit
Secretaris: Maarten Oldenhof
Penningmeester:            Elly Meijer-Klein
PR: Maritgen Krijtenburg-Meijer
Adviserend lid: Dick Meijer

 

bachcantates  Demo concerten bennekom
  • sponsor

   Bol piano's

   biscuits
  • sponsor

   drukkerij modern

   wine
  • sponsor

   pianohandel meijer

   box

Adres

Stichting Alexanderconsort Bennekom
Rembrandtlaan 191
6717 NW Ede

KvK 09195243

Volg ons ook op

social insta box color 64   social facebook box blue 64

Maps